استئارات روی

استئارات روی ، پودر سفید و یکنواخت بوده در آب غیر محلول  و به مقدار کم در ترکیبات بنزن حل می شود.

رطوبت بسیار پایین این ماده ،آن را به یکی از افزودنی ها جهت ترکیب با مواد در معرض حرارت تبدیل کرده و در بسیاری از صنایع به عنوان پرکننده استفاده می گردد.

در این محصول، اسید چرب، استئارات با زنجیرهْ هیجده کربنی است. این صابون فلزی خواص کف‌کنندگی بالایی ندارد و به عنوان شوینده به کار نمی‌آید. به دلیل وجود چندین مولکول استئارات در ساختار این ترکیب و بالا رفتن محتوی هیدروکربونی آن، این ترکیب نه تنها در آب حل نمی‌شود بلکه آب را دفع نیز می‌کند. استئارات روی در دیگر حلال‌های قطبی مانند الکل و اتر نیز محلول نیست امّا برعکس در حلال‌های هیدروکربنی به ویژه هیدروکربن‌های آروماتیکی مانند بنزن به خوبی محلول است. برخی از ویژگی‌های منحصر به فرد استئارت روی از همین خاصیت دفع آب و درواقع درصد پایین رطوبت ناشی می‌شود.

استئارات روی عمدتاً به عنوان افزودنی در صنایع پلیمری به کار می‌آید. اثرات این ماده افزودنی افزایش پایداری حرارتی و نوری، نرم‌کنندگی، روان‌کنندگی و آزادسازی از قالب است و بنا بر این خواص، در حوزه‌های مختلف صنعت پلیمر و در ارتباط با پلیمرهای مختلف کاربردهای متفاوتی می‌یابد که باید بر حسب نوع پلیمر کاربردی و بر حسب خاصیت مورد انتظار همراه با مشاوره فنی مورد استفاده قرار بگیرد. استئارات روی همچنین کاربرد گسترده‌ای در صنایع آرایشی بهداشتی دارد.

 

کاربرد های استئارات روی :

۱-        افزودنی در انواع سیلر و کیلر

۲-        استابلایزر حرارتی و نوری

۳-        افزودنی در کامپوزیت

۴-       انواع مواد آرایشی و بهداشتی

۵-       release agent

۶-      phase transfer catalyst