استئارات سدیم

استئارات سدیم، نمک سدیم اسید استئاریک می باشد. این ماده جامد سفید معمول ترین صابون بوده و به صورت انواع زیادی از دئودرانت های جامد، لاستیک ها، شیرابه رنگ ها و مرکب یافت می شود و همچنین از اجزای بعضی افزودنی ها و طعم دهنده های غذائی نیز می باشد.

خصوصیات صابون ها، استئارات سدیم هر دو بخش آب گرا (آب دوست) و آب گریز و به ترتیب خاصیت کربوکسیلاتی و زنجیره بلند هیدروکربن را دارد. این دو جزء متفاوت شیمیائی، باعث تشکیل میسل ها می شود که نوک آب گرای آن به سمت بیرون و انتهای آب گریز آن به سمت درون هستند و یک محیط چربی گرا برای اجزاء آب گریز فراهم می آورد. این ماده هم چنین در صنایع داروئی بعنوان ماده فعال در سطح  مصرف می شود تا به حلالیت اجزاء آب گریز در تولید کف های دهانی کمک نماید.

 

کاربردهای استئارات سدیم:

۱-      دئودورانت ها: توانائی تشکیل ژل با مواد دیگری مانند پروپیلن گلیکول

۲-      لاستیک و لاستیک خام latex

۳-      مرکب

۴-      افزودنی و طعم دهنده غذا

۵-      در صنایع دارویی بعنوان surfactant (مواد فعال در سطح) برای کمک به حلال شدن اجزاء غیر محلول در فوم های دهانی

۶-      صابون دست ساز و لوکس ، رنگ های آرایشی

۷-      تثبیت کننده آمولسیون ها (جلوگیری از جدا شدن روغن و اجزاء پایه آب از یکدیگر)

۸-      کمک به ایجاد کف ضخیم تر در شامپو و سایر محصولات کف کننده

۹-       صابون کشش سرد در صنعت فولاد و …جهت روانسازی و سهولت در عملیات فورجینگ و پرسکاری

و همچنین افزایش عمر سنبه و ماتریس ، پانچ و فرم

۱۰-   چربیگیری و پایه انواع چربی زداها